Support for Suubi | nieuwsbrief mei 2021 !

Support for Suubi | nieuwsbrief mei 2021 !

Support for Suubi | nieuwsbrief mei 2021 !

Focus voor 2021

Suubi heeft besloten om de kinderprojecten verder uit te breiden en de komende 3 jaar vooral te focussen op sponsoring van de allerarmste kinderen. Ons doel: die kinderen naar school te kunnen laten gaan die zich niet kunnen veroorloven om door de overheid gefinancierd onderwijs te betalen.

In deze nieuwsbrief vertellen we meer over de stand van zaken.

Onderwijs voor de allerarmsten

In Oeganda is er een groot verschil tussen de overheidsscholen en privéscholen. De overheids-scholen zijn er voor de armen. In de huidige situatie kunnen zij vaak geen schoolgeld betalen.

Suubi heeft zich tot doel gesteld om in de komende periode voor een aantal kinderen de kloof te overbruggen.

In februari, na de hevige verkiezingen in Oeganda, gingen onze lokale coördinatoren het veld in om  kinderen op te zoeken. Het was intensief proces. De mogelijkheid om support te ontvangen ging als een lopend vuurtje rond en bereikte veel kinderen die een kans wilden hebben. Dat betekende een strenge selectie maken.

De eerste geselecteerde kinderen die we opgezocht hebben wonen bij hun grootouders. De meesten van hen zijn in de steek gelaten door hun ouders of de ouders stierven. Een uitgebreide screening vindt plaats en een dossier wordt opgebouwd. Mocht je meer willen weten hoe we de kindsponsoring verder vorm willen geven?

https://suubi.nl/projecten/kinder-project/sponsoring

https://suubi.nl/projecten/kinder-project/sponsorkinderen 

En de moederprojecten?

De projecten van onze moeders ontwikkelen gewoon door. Een paar verhalen: Sarah Kabatesi's  varkens verwachten biggen, maar helaas is er één midden in de nacht bevallen zonder haar medeweten en heeft de moeder de geboren biggen opgegeten. De andere heeft 11 biggetjes ter wereld gebracht en ze hebben het allemaal overleefd.
Door de verkoop van een paar biggen kunnen haar kinderen weer terug naar school. Twee andere moeders verwachten de komende twee maanden ook biggen. Ze hebben allemaal hun kinderen
weer naar school kunnen laten gaan. Dat geeft zoveel hoop en biedt steeds opnieuw perspectief.

Meer weten over de moeders en hun verhalen https://suubi.nl/projecten/moeder-project/

Situatie in Oeganda

Corona treft nog steeds het openbare leven in Oeganda. Sommige mensen twijfelen aan de aan-wezigheid ervan in Oeganda, wat alarmerend is. Sinds maart wordt een vaccin geïmporteerd uit China en de eerste groepen inwoners hebben hun vaccinaties gekregen.

De verwachting is dat president Museveni in mei opnieuw bevestigd zal worden als president na de laatste verkiezingen begin van dit jaar. Onze relaties in Oeganda die we hebben gesproken denken dat het land weer open zal gaan. Bars, restaurants, alle scholen, concerten worden weer toegankelijk en alle beperkingen zullen naar verwachting opgeheven worden. We hopen dat de Covid besmettingen daar voldoende laag zullen blijven.

De regering is van plan om in juni alle schoolklassen weer te openen. Dat betekent dat we ook concreet met de eerste kindsponsoring van start gaan. De eerste 2 sponsors doen al mee !

 

 

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Nieuwsbrief december 2021

30 December 2021

Onze oprichtster en bestuurslid Christine is afgelopen week, na een 9-daags bezoek, teruggekomen uit Oeganda. Ze sprak daar met de ‘projectmoeders’, bezocht de projectlocaties, evalueerde de ontwikkeling van de bedrijfjes, deed voorbereidingen voor de nieuwe kinderprojecten (start 2022) en kwam met bemoedigend nieuws weer naar huis.