Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi

Laatste nieuws

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Nieuwsbrief december 2021

30 December 2021

Onze oprichtster en bestuurslid Christine is afgelopen week, na een 9-daags bezoek, teruggekomen uit Oeganda. Ze sprak daar met de ‘projectmoeders’, bezocht de projectlocaties, evalueerde de ontwikkeling van de bedrijfjes, deed voorbereidingen voor de nieuwe kinderprojecten (start 2022) en kwam met bemoedigend nieuws weer naar huis.

nieuwsbrief October 2021 !

21 October 2021

Zodra de scholen weer opengaan, zal Suubi zich met name richten op onderwijsdeelname. Dit zal beginnen met een zoektocht in het achterland van Nkokonjeru naar kinderen die door de slechte sociaal economische omstandigheden geen onderwijs kunnen volgen. Ook de kinderen die eerder geselecteerd waren, zullen opnieuw beoordeeld moeten gaan worden.

Support for Suubi | nieuwsbrief mei 2021 !

23 May 2021

Suubi heeft besloten om de kinderprojecten verder uit te breiden en de komende 3 jaar vooral te focussen op sponsoring van de allerarmste kinderen. Ons doel: die kinderen naar school te kunnen laten gaan die zich niet kunnen veroorloven om door de overheid gefinancierd onderwijs te betalen.

Support voor Suubi | nieuwsbrief december 2020 !

30 December 2020

Hoog tijd om jullie in dit bijzondere jaar weer een update te geven over het wel en wee van Suubi. In januari van dit jaar waren we als bestuur nog in nKokonjeru (Oeganda) om projecten te bezoeken en potentiële ‘nieuwe’ te selecteren. Daarna veranderde er veel en snel.