Moeder projecten

Prossy Namboowa

Prossy Namboowa

Prossy (48) is sinds 3 jaar weduwe met 4 kinderen: 2 zoons (23 en 20) en 2 dochters (16 en 14) en uitgevoerd alleen verantwoordelijk voor het gezin. Haar man was kleermaker. Na een lang ziekbed, is hij overleden. Haar 2e zoon moest toen stoppen met school, maar kon zonder diploma toch gaan lesgeven. Totdat Corona kwam en alle scholen dicht gingen. De zoon heeft ondertussen ook een en ondersteunt waar hij kan.
De zoons zijn het huis uit. Een van de dochters wil graag een kappersopleiding volgen. De andere dochter zit gebruikt met een beurs in het laatste jaar van de middelbare school, omdat ze bijzonder betrekking heeft op wetenschappelijke onderwerpen. Er is nog niet bekend van ze aansluitend een beurs krijgt voor de universiteit.
Prossy zorgt voor nu nog voor de 2 dochters en voor een neefje die bij hen in huis woont ivm een ​​slechte met zijn stiefmoeder. Zijn vader wel zelf de schoolkosten

Haar droom: Ze wil haar varkensbedrijf verder laten groeien zodat kinderen verder kunnen studeren en haar op de toekomstige termijn kunnen onderhouden. Ze hadden al wat stallen, welke nog wel enige renovatie nodig hadden. 'Piggery' leek haar het meest haalbare omdat ze geen ervaring had met een bedrijfje en ook nooit naar school is geweest.

Overeenkomst Stichting Suubi 2020: Voer voor haar varkens en renovatie van haar stallen.

Van de winst: Ze wil in het levensonderhoud van haar familie kunnen voorzien en haar dochters laten studeren.

Laatste Nieuws 2021

Helaas hebben we moeten besluiten om de ondersteuning voor Prossy te beëindigen. Ze liet geen voortgang en inspanningen zien om haar bedrijf te laten groeien. Tevens deed ze aan ‘contractbreuk’ door één van haar varkens zonder afstemming met Suubi te verkopen. Het andere varken was ondervoed en ongezond. Het geleverde materiaal voor de reconstructie van de stallen, was eveneens verdwenen. Genoeg redenen om het project voor haar te stoppen.

Update Sept. 2020

Ze is erg gereserveerd en stil in de groep. Lastig hoogte van haar te krijgen.
De varkens groeien middelmatig, zeker tov de varkens moeders. Er is geen actie op het af krijgen van de stallen.
De 2 extra 'logeer'varkens van de buren zijn er nog en kosten extra voer.

Corona Uitdaging:
-De stalrenovatie is niet af. De bouwer had ze nog niet af toen de lockdown kwam. Mede door moeizaam communiceren met hem zonder telefoon.
-Voer voor varkens. 1 varken is erg kieskeurig, actief en onwillig.
Advies vanuit Suubi van ervaren varkensfokker Samuel volgt.
-Eten/Tuin. Deze is 7 km van het huis. Vervoer daarheen gedurende Corona is bijna onmogelijk, waardoor eten voor het gezin en voer voor de varkens uit 'eigen' tuin bijna niet lukt.
Suubi gaf haar in juli extra voer.

Hoe liet ze het bedrijf groeien tijdens Corona:
De varkens groeien goed volgens haar en ze was blij dat ze 2 dagen vóór de lockdown nog waren gevaccineerd en ontwormt. Ze zijn niet ziek geweest.

Visie: geen

Suubi heeft twijfels over een vervolg, gezien haar lauwe actie en de slechte manier van communicatie, zeker vergeleken met de  andere moeders.
Deadline en voorwaarden voor haar lijken nodig.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.