Moeder projecten

Annet Nakigude

Annet Nakigude

Annet is 38 jaar en alleenstaande moeder met 2 kinderen. Ze scheidde van haar man, omdat ook na de geboorte van de 2 kinderen, de aanhoudende belediging van hem en de familie en de gemeenschap, om haar 17 jaar lange kinderloze huwelijksjaren, aanhielden. Zij verblijft daarom bij haar ouders, zonder enige privacy. Alsnog triest te melden dat haar ex-man, de vader van de kinderen, in oktober 2019 heeft plaatsgevonden.

Ze was medewerkster in een kapsalon, maar van haar karige salaris kon ze zelfs geen 1 kamerhuisje huren voor haar en de kinderen.

Annet's droom: Een eigen kappersbedrijfje te starten. In eerste instanties door bij mensen thuis langs te gaan. Dan hoeft ze geen huur te betalen voor een kapsalon en inventaris.

Het moederproject van Stichting Suubi heeft het voor haar mogelijk gemaakt om medio 2019 een aantal kappersbenodigdheden aan te schaffen en een start te maken.
Haar bedrijfje groeien en zij kan een kamer huren om met haar kinderen te wonen.  

Met de winst uit haar bedrijfje hoopt zij in haar eerste levensbehoeften te kunnen voorzien en haar kinderen onderwijs te kunnen laten volgen.

Laatste Nieuws dec 2021

Op de meeting met Christine vertelt ze de  afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt te hebben. Daar is ze heel dankbaar voor. Ze heeft inmiddels de kiosk verkocht en huurt een vaste salonruimte. Suubi hielp haar met een stevige goed sluitende deur om haar spullen en voorraad droog en koel te houden.  Door de bedrijfsinkomsten heeft haar dochter in coronatijd het 'gezamelijke' prive onderwijs kunnen volgen. Het kerstseizoen moet haar nu schoolgeld op gaan leveren voor januari. In vakantietijd heeft Annet haar dochter opgeleid, waardoor ze met Kerst meer klanten kunnen helpen, en dus meer verdienen. 

Update juni 2021
Annet blijft goed bezig. Ze kan voor zichzelf en haar kinderen zorgen. Haar dochter kon op tijd weer naar school voor de lagere school examens. Annet kon zelfs het extra schoolgeld betalen wat nodig is voor haar dochter om op school te blijven slapen gedurende deze tijd.

Update Jan 2021
Annet heeft haar klanten tijdens de lockdown met name thuis bezocht. Vanuit haar kiosk mocht ze haar kapperszaak niet runnen. Na de kerstvakantie kon ze opnieuw haar huishuur en het schoolgeld betalen en kon haar dochter weer naar school (examenklas). Zodra het weer mag, wil ze vanuit de kiosk met stagiaires aan de slag. Met het geld dat ze daarmee extra gaat verdienen, wil je ze dan Suubi ‘terugbetalen’. Wij hebben beloofd te zoeken naar geschikte stagiares. 

Update Sept 2020
Corona uitdagingen:
Er komen nog weinig klanten door Corona. 1 klant in de 2 weken en soms zelfs geen.

Visie: Ze heeft besloten het beetje verdiende geld uit te geven aan de styling lessen voor kort haar.

Update Juni 2020
Ze hoopt binnenkort aan het werk te kunnen als de president het weer toestaat.

Visie: Ze heeft als plan in de tussentijd een opleiding ‘styling voor kort haar’ te doen. Vanwege geldgebrek hebben veel vrouwen hun toevlucht genomen in een korte Coupe. Zo hoopt ze toch wat geld te verdienen.

Update Maart 2020
Corona uitdagingen:
De kapsalons worden landelijk gesloten door de lockdown met avondklok.
Een zware tijd voor haar, zonder werk en inkomsten en met verspilling van voorraad o.a. creme's. Niemand heeft geld om iets daarvan bij haar te kopen.

Update Jan 2020
Een forse positieve progressie. Ze werkt hard om te sparen voor verdere renovatie van de kiosk. Ze moet deze vaste plek hebben voor haar voorraad en om haar clienten binnen te kunnen behandelen. Ze kocht de kiosk van de winst na de start met het Suubi startkapitaal.

Renovatie houdt in: een goed dak, verven en planken wanden en vloer aanpassen zodat het regen bestendig is.
Ze gaat tevens starten met het opleiden van de dochter van buurvrouw Prossy , die graag kapster wil worden.

 

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.