Moeder projecten

Sylvia Nantale

Sylvia Nantale

Sylvia (38) is alleenstaand en moeder van 5 kinderen. Om te overleven sprokkelde ze takken om als brandhout te verkopen. Ze liep enorme afstanden om het hout te zoeken, verkopen en te leveren. De opbrengst was vaak maar net voldoende voor een maaltijd en om medicijnen van te kopen.

Sylvia's droom: een grotere houtvoorraad op een vaste locatie/plek om het te kunnen verkopen en een waar kopers haar beter weten te vinden.

Het moederproject van Stichting Suubi heeft het voor haar mogelijk gemaakt om medio 2019 een voorraad brandhout aan te kopen en een paar maanden huur voor opslag te betalen. Ze huurt een ruimte naast haar huis waar ze het brandhout opslaat. Ze leeft van leveringen aan de inwoners van Nkokonjeru. Inmiddels heeft zij een vaste klantenkring en maakt met haar bedrijfje winst.

Het effect: hogere inkomsten zorgen nu dat ze voor haar gezin kan zorgen. Verdere groei gaat het mogelijk maken om haar kinderen naar school te laten gaan en zelf in haar levensonderhoud te gaan voorzien.

Laatste Nieuws 2021

Deze vrouw lijkt haar situatie niet te willen veranderen. Of toont daar in ieder geval geen initiatief in en kan op deze manier niet langer onderdeel zijn van ons project.

Update sept.2020

In September bezocht Francis haar  onaangekondigd.
Ze was niet thuis en de schuur was nog steeds leeg. Haar man lijkt weer bij haar te wonen. Ze werken op iemands land, maar proberen zoveel mogelijk mensen te ontlopen.

Update Juni 2020

Zij ontbrak bij de laatste groepsbijeenkomst.
Ze bleek thuis door een recente bevalling van een tweeling. Dit was niet bij onze Stichting gemeld of bekend gemaakt.
De schuur voor brandhout was totaal leeg! Ze beviel hier van haar tweeling omdat ze de ziekenhuiskosten niet kon betalen. Onhygienische omstandigheden maakten dat de 14 jarige dochter, tegen de wil van de vader, om hulp bij de buren vroeg ivm de gezondheid van de baby’s. De buurvrouw en anderen maakten schoon en brachten eten.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.